The importance of quality management tools in the food industry

Authors

DOI:

https://doi.org/10.6008/CBPC2237-9290.2022.002.0001

Keywords:

Quality management, Food industry, Management tools

Abstract

Quality management is increasingly present in the current scenario. As a result of a highly competitive and growing market in the appreciation of customer loyalty, companies in the food sector have decided to adopt and specialize in management policies so that they can deliver food every time more developed. This article deals with quality management tools in the food industries, with the objective of presenting companies with methods that optimize their processes, reduce their waste and improve their strategic quality indicators.

Downloads

Download data is not yet available.

Author Biographies

Carlos Eduardo Caetano Lima Silva, Centro Universitário Vale do Ipojuca

Possui ensino-medio-segundo-graupela Dimensão(2017). Tem experiência na área de Engenharia Química, com ênfase em Operações Industriais e Equipamentos para Engenharia Química.

Evandro de Souza Queiroz, Centro Universitário Vale do Ipojuca

Profissional com sólida experiência, capacitado e graduado em engenharia Ambiental, pós-graduação em Gestão Ambiental e Engenharia de Segurança do Trabalho, com atuação em Gestão Integrada (Saúde, Segurança do Trabalho e Meio Ambiente) em empresas de grande porte, tendo participação direta em planejamento estratégico, gestão de pessoas, trabalho em equipe, participação em adequações a novos projetos, processos industriais, gestão de riscos, segurança de processos químicos, auditorias das normas regulamentadoras do MTE, gerenciar o sistema de gestão ambiental (ISO 14001), tratamento de efluentes e as licenças ambientais. Coordenador e professor dos cursos nas áreas das engenharias da UNIFAVIP WYDEN e Membro de Núcleos Docente Estruturante.

Published

2023-01-04

Most read articles by the same author(s)